Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг картофи с еднаква големина
• половин пакетче краве масло
• 5-6 с.л. настъргано сирене
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите, разрязваме ги напречно, но не докрай, така че да изглеждат цели.
Подреждаме ги в намаслена тавичка, подправяме с черен пипер и сол и върху всеки картоф слагаме парченце масло.
Поръсваме картофите с настърганото сирене и печем в умерена фурна, докато омекнат и станат златисто кафяви.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....