Продукти: (за 5 порции)
• 2 ч.ч. зрял боб
• 2 глави лук
• 2 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.л. червен пипер
• суха и прясна чубрица
• сух и пресен джоджен
• сух и пресен девесил
• босилек, мащерка, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден го изплакваме, заливаме го със студена вода и го сваряваме на умерен огън заедно с 1 клонче чубрица. Към края на варенето посоляваме на вкус.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом поомекне, прибавяме леко запеченото брашно и също го запържваме.
Когато брашното стане кафеникаво, отстраняваме тенджерата от огъня, поръсваме червения пипер, сипваме няколко супени лъжици сос от боба и връщаме на огъня. Прибавяме сварения боб с по-голямата част от бульона, поръсваме сухите подправки, захлупваме и варим 15 мин на умерен огън.
Прехвърляме ястието в тавичка, поръсваме ситно нарязаните пресни подправки и го запичаме 15 мин в умерено загрята фурна – докато хване отгоре червеникава коричка.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...