Продукти:
• 1 кг картофи
• 2 средно големи тиквички
• 2 домата
• 1 к. ч. олио
• черен пипер и сол на вкус
За заливката:
• 1 кофичка кисело мляко
• 1 ч. ч. настъргано сирене
• 3 яйца
• половин китка магданоз
Начин на приготвяне:
Обелваме и нарязваме картофите на кръгчета. Нареждаме ги в тавичка и посоляваме. Върху тях нареждаме кръгчета от тиквичките, посоляваме и поръсваме с черен пипер.
Най-отгоре покриваме с кръгчета домати. Поръсваме с олиото и запичаме до омекване на картофите. Накрая заливаме ястието с разбитите с млякото и нарязания магданоз яйца и допичаме във фурната.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...