Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг картофи
• 1 сурово яйце
• 2 твърдо сварени яйца
• 50 г настърган кашкавал
• 2 с.л. краве масло
• 3-4 сварени моркова
• 3 с.л. галета
• 3-4 с.л. прясно мляко
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги пасираме. Прибавяме 1 разбито яйце, настъргания кашкавал и ситно нарязан магданоз. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, омесваме много добре и разстиламе сместа върху навлажнена правоъгълна кърпа.
Леко поръсваме с 2 с.л. галета, прибавяме ситно нарязаните моркови и сварените яйца, нарязани на дребни кубчета. Поръсваме с наситнен магданоз и посоляваме.
С помощта на кърпата навиваме руло, което слагаме в намаслена тавичка. Намазваме го с маслото, поръсваме го с млякото и останалата галета и печем в умерена фурна.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...