Продукти: (за 4 порции)
• 500-600 г картофи
• 1 кг спанак
• 2 сурови яйца
• 4 твърдо сварени яйца
• 1 непълна к.ч. брашно
• 3-4 с.л. разтопено краве масло
• 500-600 г домати
• 2 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подсолена вода и след като изстинат ги обелваме и пасираме.
Попарваме спанака, нарязваме го на ситно и го смесваме с картофите. Прибавяме суровите жълтъци и брашното. Поръсваме със сол и черен пипер. Омесваме всичко много добре и разстиламе във вид на лист. Отгоре нареждаме твърдо сварените яйца.
Завиваме спанака на руло и го слагаме в намаслена тавичка, намазваме с отделените белтъци и заливаме с мазнина. Запичаме в умерена фурна.
Настъргваме на ситно ренде обелените домати, прибавяме олиото, посоляваме и възваряване, докато получим не много гъст сос. Заливаме рулото в приготвения сос.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...