Продукти: (за 2-3 порции)
• 2 с.л. краве масло
• 2 с.л. брашно
• 180 мл прясно мляко
• 100-150 г сирене
• 2-3 яйца
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Приготвяме от брашното, маслото и млякото светъл бешамел, сипваме в него натрошеното сирене, посоляваме, поръсваме с черен пипер и оставяме сместа да изстине.
Прибавяме към изстиналия гъст сос разбитите на пяна жълтъци и разбитите на сняг белтъци, като непрекъснато бъркаме.
Изсипваме сместа в намаслена форма за суфле и печем 25 мин на водна баня в умерена фурна.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...