Продукти: (за 6 порции)
• 1кг твърди картофи
• 500 г лук
• 1 к.ч. олио
• пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на много тънки кръгове, които заливаме със студена вода. Изцеждаме ги добре и подсушаваме. Обелваме и нарязваме лука.
В намаслена тавичка нареждаме ред картофи, ред лук и т.н. като свършваме с картофи. Между слоевете сипваме по малко олио, като оставяме малко и за отгоре. Покриваме съда с фолио и печем 1 час на 180С.
Когато е почти изпечен, изваждаме кекса от фурната и обръщаме върху друг съд, връщаме го обратно и запичаме, за да хване коричка.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...