Продукти: (за 4 порции)
• 60 г червена леща
• 400 г картофи
• 150 мл вода
• 3 стръка пресен лук
• 1 главичка стар лук
• 2 с.л. маргарин
• 6 белтъка
• 200 мл прясно мляко
• 1 щипка шафран
• 1 с.л. сусам
• суха чубрица, магданоз
• черен и червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Заливаме лещата със студената вода и киснем 30 мин, за да набъбне.
Нарязваме пресния лук на парченца по 1 см. Стария лук наситняваме. Нарязваме картофите на филийки.
Сгорещяваме в тефлонов тиган 1 с.л. маргарин и задушаваме двата вида лук.
Намасляваме тавичка, нареждаме картофите и прибавяме лещата, лука и изброените подправки.
Разбиваме белтъците с млякото, подправяме със сол и шафран и заливаме зеленчуците.
Слагаме тавичката в друга по-голяма с топла вода и печем на водна баня при 180°С 40 мин. Поръсваме сусама и печем още 15 мин.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...