Кулинарни рецепти » Запечен зрял фасул

 Запечен зрял фасул

Продукти:

• 300г зрял фасул
• 2 глави лук
• 10 с.л. олио
• 2 с.л. ориз
• 4 домата
• 1връзка джоджен
• червен, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме фасула.

Задушаваме ситна нарязания лук в олиото с малко вода. След като остане на мазнина прибавяме ориза, червения пипер, сварения фасул и 2 ч.ч. вода.

Изсипваме в тава, прибавяме половината от нарязания джоджен, покриваме с обелени и нарязани на кръгчена домати.поръсваме с останалия джоджена и лютите пиперки.

Запичаме във фурна докато оризът стане готов.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало