Кулинарни рецепти » Зрял фасул с ориз и маслини

 Зрял фасул с ориз и маслини

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 ч.ч. зрял фасул
• 1 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 4 с.л. олио
• 15-20 маслини
• ситно нарязан магданоз
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Изкиснатия 1 нощ фасул сваряваме до полуготовност в чиста вода. Отцеждаме го. Прибавяме наситнения лук и размитото в малко вода доматено пюре.

Загряваме олиото и пържим до прозрачност изчистения, изплакнат в няколко топли води и подсушен ориз. Прибавяме маслините и готвим още 3-4 мин.

Смесваме ориза и боба, подправяме със сол и черен пипер, прехвърляме ги в плитка тавичка, наливаме 2 ч.ч. топла вода и печем, докато оризът съвсем набъбне, а бобът хубаво омекне.

Изключваме фурната и наръсваме с магданоз.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало