Продукти:
• 2 ч.ч. едър зрял фасул
• 2-3 глави лук
• 2 големи домата
• 1 к.ч. олио
• 1 дафинов лист
• 5-6 зърна черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме боба за 1 нощ в студена вода. На другия ден отцеждаме и го сваряваме в леко подсолена вода. Изваждаме омекналия фасул с решетеста лъжица и го разстиламе в пръстен гювеч.
Нарязваме лука на филийки и го запържваме в сгорещеното олио. Сипваме запръжката в гювеча, посоляваме и прибавяме натрошения дафинов лист и едро счукания черен пипер.
Покриваме ястието с нарязаните на кръгчета домати и печем 15-20 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....