Продукти:
• 4 картофа
• 3 с.л. олио
• 1 парченце масло
• 4 печени чушки
• 1 домат
• 1 парче кашкавал
• 1 парче сирене
• 4 яйца
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обелените картофи нарязваме на продълговати ивици и ги задушаваме с мазнината и малко вода до полуомекване. Посоляваме леко и разпределяме в намазани с мазнина гювечета.
Върху картофите слагаме нарязаните кашкавал и сирене, резенче домат и изпечена обелена чушка. Разпределяме и парченцето масло.
Върху всяко гювече чукваме по едно яйце и печем 10-15 минути в силна фурна. Готовите гювечета поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...