Продукти:
• 4 патладжана
• 1 морков
• 1 глава лук
• 3 с.л. олио
• мащерка
• дафинов лист
• сол
За плънката:
• 500 г гъби
• 250 г домати
• 30 г масло
• 1 глава лук
• 2 скилидки чесън
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме патладжаните от дръжките и ги разрязваме на дълги половини. Пускаме ги във вряща подсолена вода за около 10 мин, след което издълбаваме вътрешността им.
Сгорещяваме маслото и в него изпържваме нарязаните ситно лук и чесън и заливаме с настърганите домати. Слагаме гъбите и оставяме плънката да се задуши.
Подправяме със сол и черен пипер и добавяме ситно нарязаната сърцевина на патладжаните, задушаваме, докато остане на мазнина. С готовата смес напълваме патладжаните.
В йенска тавичка с капак сипваме олиото, а отгоре нареждаме нарязаните лук и морков. Върху тях поставяме пълнените патладжани. Заливаме с водичка и захлупваме с капака. Печем ястието до пълна готовност и сгъстяване на соса.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...