Кулинарни рецепти » Пълнени патладжани с ориз

 Пълнени патладжани с ориз

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг патладжани
• 200 ориз
• 2-3 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 2-3 домата
• 1 к.ч. доматен сок
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме патладжаните на две половинки и издълбаваме вътрешността им. Слагаме ги да се киснат в студена вода.

Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в по-голямата част от олиото. Когато поомекне, прибавяме последователно, ситно нарязаната вътрешност на патладжаните, нарязаните на парченца домати и ориза. Наливаме 1-2 к.ч. топла вода, поръсваме със ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол. Варим на огъня, докато оризът омекне.

Напълваме патладжаните с тази смес и ги нареждаме в намаслена тавичка. Заливаме с доматения сок, разреден с 1 к.ч. вода, поръсваме 2 с.л. олио и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало