Кулинарни рецепти » Ориз с кафе

 Ориз с кафе

Продукти: (за 4-5 порции)

• 300 г ориз
• 1 глава лук
• 3 с.л. масло
• 1 пълна с връх ч.л. смляно кафе
• 1 морков
• 1 резен зеле
• 1 корен от магданоз
• 1 резенче целина
• 2 с.л. препържено масло
• пащернак, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

В 750 мл подсолена вода варим изчистените и нарязани на ситно корени за супа и зелето. Прецеждаме бульона.

Сгорещяваме маслото и пържим в него до поруменяване нарязания на ситно кромид лук. Прибавяме изчистения и изплакнат добре ориз и продължаваме пърженето, докато стане стъклен. Наръсваме със смляното кафе и черния пипер.

Прехвърляме в намазнена тавичка и наливаме прецедения бульон от зеленчуците. Досоляваме при необходимост.

Печем, докато оризът напълно поеме течността. Изключваме фурната и заливаме ястието с препърженото масло.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Начало