Продукти:
• 500 г аспержи
• 6 с.л. масло
• 4 твърдо сварени яйца
• 1 с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме аспержите и ги нарязваме на парчета с дължина 3-4 см. Варим ги около 15 минути в подсолена вода, в която сме прибавили и 1 ч.л. масло. Изваждаме аспержите и оставяме да се отцедят.
В тавичка, намазана с масло, нареждаме половината аспержи. Върху тях слагаме филийки от сварените яйца и покриваме с останалите аспержи.
Загряваме 2 с.л. масло и запържваме в него брашното, разреждаме с млякото и отцедената от аспержите отвара. Посоляваме получения сос и го оставяме да възври. С него заливаме подредените в тавичката аспержи.
Поръсваме с настъргания кашкавал и заливаме с останалото разтопено масло. Запичаме в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...