Кулинарни рецепти » Прясно зеле по ловджийски

 Прясно зеле по ловджийски

Продукти: (за 4 порции)

• 1 прясна зелка
• 1 кг картофи
• 250 г гъби
• 1 к.ч. олио
• 2-3 с.л. брашно
• 2-3 ч.ч. зеленчукова отвара или подсолена вода
• лимонов сок, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите и ги варим в подсолена вода, докато поомекнат.

Нарязваме гъбите на едро и ги задушаваме в част от мазнината и малко вода.

Нарязваме зелето на едро и го попарваме с вряща вода, към която сме прибавили лимонов сок и сол. Отцеждаме и леко го изстискваме.

В намаслена тавичка разстиламе половината от отцеденото зеле. Върху зелето разстиламе гъбите, а върху тях – картофите. Покриваме с останалото зеле.

От брашното и останалото масло приготвяме светла запръжка, която разреждаме със зеленчуковата отвара. Подправяме получения сос със сол и лимонов сок, оцветяваме с червения пипер, кипваме на огъня и го изсипваме върху ястието.

Печем в умерена фурна, докато зелето омекне. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало