Продукти:
• 2-3 патладжана
• 150 г сирене
• 4 яйца
• половин пакетче краве масло
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме целите падладжани в подсолена вода и след това ги разрязваме по дължина на половинки. Издълбаваме вътрешността им и ги намазваме отвътре с маслото.
Смесваме издълбаната вътрешност с натрошеното сирене и яйцата, поръсваме с черен пипер и разбъркваме. Пълним патладжаните с тази смес, слагаме отгоре по люспа масло, нареждаме ги в намаслена тавичка и печем до зачервяване.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...