Продукти:
• 2-3 патладжана
• 150 г сирене
• 4 яйца
• половин пакетче краве масло
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме целите падладжани в подсолена вода и след това ги разрязваме по дължина на половинки. Издълбаваме вътрешността им и ги намазваме отвътре с маслото.
Смесваме издълбаната вътрешност с натрошеното сирене и яйцата, поръсваме с черен пипер и разбъркваме. Пълним патладжаните с тази смес, слагаме отгоре по люспа масло, нареждаме ги в намаслена тавичка и печем до зачервяване.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...