Продукти: (за 4 порции)
• 2 с.л. олио
• 2 главички лук
• 1-2 скилидки чесън
• 1 по-голяма червена чушка
• 1-2 едри зелени чушки
• 100 г гъби
• 350 г домати
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. сушена майорана
• 4-8 яйца
• 1 щипка захар
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сгорещяваме мазнината и пържим 2-3 мин нарязаните на ситно лук и чесън. сипваме нарязаните на тънки ивички чушки и готвим още 4-5 мин. Прибавяме обелените и наситнени домати и нарязаните на тънки филийки гъби, подправяме със сол, черен пипер и малко захар и задушаваме 3-4 мин. Наръсваме с майораната.
Разделяме сместа в 4 гювечета и правим вдлъбнатинки за яйцата. Чукваме яйцата от ниско, като гледаме да останат цели и печем 10-12 мин на 220°С.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...