Продукти: (за 5-6 порции)
• 1,5 кг грах
• 1 пакетче краве масло
• 3 с.л. брашно
• 2 яйца
• 250 мл прясно мляко
• 100 г кашкавал
• 3-4 домата
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Варим граха в подсолена вода, докато омекне. Изсипваме го в тавичка заедно с обелените и ситно нарязани домати.
Разбиваме яйцата с половината от млякото и заливаме граха. Запичаме в умерена фурна до леко зачервяване на заливката.
След това заливаме с гъст бешамел, който сме приготвили от останалото мляко, брашното и малко сол. Поръсваме с настъргания кашкавал и отново запичаме до зачервяване.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...