Продукти: (за 4 порции)
• 8 чушки
• 250 г леща
• 1 глава лук
• 200 г домати
• 1 яйце
• 2 с.л. олио
• 20 г краве масло
• 5-6 скилидки чесън
• чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме лещата в малко вода, като внимаваме да не се развари. Отцеждаме, размачкваме леко и смесваме със ситно нарязания лук, яйцето и чубрицата.
Почистваме чушките от дръжките и семената и леко ги запържваме. Пълним ги с лещата и ги нареждаме в тавичка.
Нарязваме доматите на ситно и ги запържваме в мазнината, останала от чушките. Заливаме пълнените чушки и печем в умерена фурна. Към края на печенето ръсим нарязан на филийки чесън.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...