Кулинарни рецепти » Прясно зеле с кашкавал

 Прясно зеле с кашкавал

Продукти:

• 1 малка зелка
• 2-3 с.л. оцет
• 50 г краве масло
• 2-3 с.л. настърган кашкавал
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме зелката и я разрязваме на 8 резена, които слагаме за 10-15 минути във вода, подкиселена с оцета. След това ги пускаме във вряща подсолена вода и ги оставяме да врят на умерен огън, докато омекнат.

Изваждаме ги внимателно с решетеста лъжица и ги оставяме да се отцедят. Нареждаме ги в подходяща тавичка, заливаме ги със сгорещено масло, покриваме с настъргания кашкавал и поръсваме с червен пипер.

Ако желаем, може да не запичаме ястието, но по-пикантно е запечено в умерена фурна. Поднасяме го топло.

Автор: Мариана Танева

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало