Продукти:
• 1 малка зелка
• 2-3 с.л. оцет
• 50 г краве масло
• 2-3 с.л. настърган кашкавал
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме зелката и я разрязваме на 8 резена, които слагаме за 10-15 минути във вода, подкиселена с оцета. След това ги пускаме във вряща подсолена вода и ги оставяме да врят на умерен огън, докато омекнат.
Изваждаме ги внимателно с решетеста лъжица и ги оставяме да се отцедят. Нареждаме ги в подходяща тавичка, заливаме ги със сгорещено масло, покриваме с настъргания кашкавал и поръсваме с червен пипер.
Ако желаем, може да не запичаме ястието, но по-пикантно е запечено в умерена фурна. Поднасяме го топло.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...