Продукти: (за 4 порции)
• 8 картофа
• 2 жълтъка
• 2 с.л. сметана
• средата от 1 филия стар бял хляб
• 1 к.ч. прясно мляко
• 1 бучка краве масло
• 1-2 с.л. галета
• черен пипер, магданоз, сол
• мазнина за печенето
Начин на приготвяне:
Варим картофите в малко вода, докато поомекнат. Обелваме ги и ги разрязваме на две. Издълбаваме вътрешността им и я пасираме.
Прибавяме сметаната, накиснатия в млякото и отцеден хляб, подправките. Разбъркваме добре.
Намазваме картофите отвътре и отвън с маслото и ги пълним с приготвената смес. Редим ги в тавичка със сгорещена мазнина. Поръсваме с галета и печем до златисто.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...