Продукти:
• 1,5 кг картофи
• 500 г наденица
• 3 глави лук
• 2-3 печени чушки
• 3-4 домата
• 100 г кашкавал
• 100 мл олио
• 1 кубче зеленчуков бульон
Начин на приготвяне:
Картофите сваряваме и нарязваме на колелца. Нарязаните лук, чушки и домати запържваме в олио. Наденицата също нарязваме на колелца.
В намазана с олио тавичка нареждаме половината от картофите, върху тях сипваме запържения лук, чушки и домати, след това нареждаме наденицата и най-отгоре другата половина картофи.
Заливаме с разтворения в 150 мл вода зеленчуков бульон и печем 20 минути. Изваждаме ястието от фурната, поръсваме с настърган кашкавал и запичаме още 10 минути.
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...