Кулинарни рецепти » Домати, пълнени с овес и шунка

 Домати, пълнени с овес и шунка

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг домати
• 2 глави лук
• 100 г моркови
• 100 г шунка
• 4 с.л. овесени ядки
• 50 г пушено сирене
• 2 с.л. олио
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Избираме едри, твърди домати. Разрязваме ги наполовина, издълбаваме и леко посоляваме.

В сгорещеното олио задушаваме ситно нарязания лук и настърганите моркови. Добавяме овесените ядки, част от нарязаната на ситно вътрешност на доматите, накълцаната на ситно шунка и магданоза.

С тази смес пълним доматите. Нареждаме ги в тавичка, около тях сипваме останалата вътрешност от доматите. Върху доматите настъргваме пушено сирене. Покриваме с фолио и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало