Кулинарни рецепти » Шунка по гасконски

 Шунка по гасконски

Продукти:

• 4 порции шунка (по 150 г)
• 1 1/2 ч.ч. силен телешки бульон
• 2 с.л. масло
• 2-3 с.л. брашно
• 5 малки глави лук
• 2 с.л. оцет
• 4 с.л. вода
• 3-4 зрънца от хвойна
• 8 с.л. вино
• 250 г сметана
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го сипваме заедно със счуканите хвойнови зрънца в смес от оцета и малко вода. Варим, докато водата и оцета се изпарят.

Приготвяме светла запръжка от маслото и брашното, разреждаме с горещия бульон и варим 3-4 мин. После прибавяме лука, наливаме виното, посоляваме и варим на умерен огън. Прецеждаме готовия сос и го разбъркваме със сметаната.

Нареждаме шунката в тавичка, заливаме със соса и печем 10-15 мин в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало