Кулинарни рецепти » Шницели Мозайка

 Шницели Мозайка

Продукти: (за 6 порции)

• 1 студен бял хляб
• 1 голяма връзка магданоз
• 100 г настъргано сирене
• 100 г колбас
• 1-2 моркова
• 4-5 парченца камби или червена капия от туршия
• 1-2 яйца
• 1 к. ч. кисело мляко
• 1 щипка лимонена киселина
• 1 щипка сода за хляб
• 1 готова месна супа (пакетче)
• черен пипер, чубрица, джоджен

Начин на приготвяне:

Сваряваме супата. Нарязваме хляба на филии, които накисваме за 10 мин, а после добре ги изстискваме. Натрошаваме ги в голяма купа и прибавяме нарязания на ситно магданоз, морковите и камбите, нарязани на малки парченца.

Слагаме останалите продукти и разбъркваме добре, ако е необходимо, сгъстяваме с галета. Оставяме сместа да престои 1 час, след което оформяме шницели, овалваме ги вбрашно и пържим в неголямо количество олио.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало