Кулинарни рецепти » Мусака с шунка

 Мусака с шунка

Продукти:

• 8 картофа
• 250 г шунка
• 5 яйца
• половин пакетче краве масло
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги нарязваме на тънки кръгчета. Обелваме яйцата и също ги нарязваме на кръгчета. Шунката нарязваме на кубчета.

Намазваме дъното на тавичката с малко разтопено масло и нареждаме половината от картофите. Върху тях слагаме яйцата, а отгоре разстиламе шунката. Поръсваме с червен пипер и сол и покриваме с останалите картофи.

Заливаме мусаката с останалото разтопено масло и печем 15-20 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало