Кулинарни рецепти » Мусака с шунка и карфиол

 Мусака с шунка и карфиол

Продукти:

• 300 г шунка
• 200 г кисело мляко
• 1 средно голям карфиол
• 3 яйца
• масло
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме карфиола, накъсваме го на розички и го сваряваме в подсолена вода, докато омекне. Отцеждаме го и половината от него нареждаме в тавичка, а отгоре слагаме ситно накълцаната шунка, а над нея – останалия карфиол.

Разбиваме яйцата с киселото мляко, посоляваме на вкус и заливаме мусаката. Отгоре поставяме парченца масло и запичаме в силна фурна, докато хване коричка.

Автор: Атанаска Делчева

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало