Кулинарни рецепти » Цикория по фламандски

 Цикория по фламандски
/Белгия/

Продукти за 2-3 порции:

• 500 г ябълки
• 1 с.л. стафиди
• 500 г цикория
• 250 г пушени гърди
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 с.л. мед
• маргарин

Начин на приготвяне:

Обелваме ябълките, почистваме ги от семената, нарязваме ги на филийки и заедно със стафидите ги разстиламе на дъното на намаслена тавичка.

Върху тях разстиламе изчистената, измита и нарязана на тънки филийки цикория, заливаме с виното и покриваме с пушените гърди, които сме нарязали на тънки ивици, сварили сме ги и сме ги намазали с меда. Захлупваме съда и печем 25 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Тиквеник с готови кори

Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало