Продукти:
• 600 г шунка
• 1 ананас
• 300 г чери доматчета
• 100 г обезкостени маслини
• 30 г краве масло
Начин на приготвяне:
Нарязваме шунката на тънки филийки, а ананаса на ивички с дължина 3-4 см. Увиваме парченцата ананас в шунката и ги нанизваме на шишчетата, като между тях нанизваме доматчета и обезкостени маслини.
Поръсваме шишчетата с разтопено масло и ги изпичаме от двете страни на умерено загрята скара.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...