Продукти:
• 200 г шунка
• 250 г макарони
• 50 г краве масло
• 3 яйца
• 200 мл прясно мляко или сметана
• 4 с. л. настъргано твърдо сирене или кашкавал
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода до омекване, отцеждаме, изплакваме ги със студена вода и отново отцеждаме.
Нарязваме шунката на кубчета, изпържваме я в половината масло и разбъркваме със сиренето и макароните.
Изсипваме сместа в намаслена тавичка и заливаме с млякото и разбитите в него яйца. Печем в умерена фурна около 1/2 час.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...