Продукти:
• 200 г шунка
• 250 г макарони
• 50 г краве масло
• 3 яйца
• 200 мл прясно мляко или сметана
• 4 с. л. настъргано твърдо сирене или кашкавал
• сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода до омекване, отцеждаме, изплакваме ги със студена вода и отново отцеждаме.
Нарязваме шунката на кубчета, изпържваме я в половината масло и разбъркваме със сиренето и макароните.
Изсипваме сместа в намаслена тавичка и заливаме с млякото и разбитите в него яйца. Печем в умерена фурна около 1/2 час.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...