Кулинарни рецепти » Солена палачинкова торта

 Солена палачинкова торта

Продукти:

• 3 яйца
• 7 с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 щипка сол

За плънката:

• 100 г руска салата
• 3 яйца
• 150 г шунка
• мариновани червени чушки
• 50 г сирене “Крема”

За украсата:

• 250 г майонеза
• 60-70 г настърган кашкавал
• клончета магданоз

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата, прибавяме към тях брашното, млякото и солта, разбъркваме и от получената рядка каша изпържваме 6 палачинки.

Нареждаме палачинките една върху друга като между първата и втората палачинка разстиламе сварените и нарязани на кръгчета яйца, между втората и третата – нарязаната на тънки филийки шунка /или салам/, между следващите – руската салата, след това - червените чушки, а между последните две палачинки разстиламе сиренето.

Най-отгоре намазваме тортата с майонеза, поръсваме я с настърган кашкавал и украсяваме с магданозени клончета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало