Продукти:
• 1-1,5 кг картофи
• 1 кофичка гъсто кисело мляко
• 250 г извара
• 2 пълни с. л. майонеза
• 2-3 скилидки счукан чесън
• 300-400 г шунка или любим колбас по желание
• 250-300 г кашкавал
• 150-200 г сирене
• копър, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги настъргваме на едро ренде. Слабо посоляваме. От киселото мляко, изварата, майонезата и подправките разбъркваме гъст сос.
В по-дълбока тава или кексова форма (за гости е подходящо в отделни чашки, например за крем карамел) редим продуктите по следния начин: ред картофи, сос, настъргано сирене, накълцана на ситно шунка, едро настърган кашкавал, сос, картофи, сос, сирене, шунка и т.н., като завършваме с картофи и сос. Слагаме в хладилника за една нощ.
Ако е в кръгла форма, режем като торта, ако е в единични формички, обръщаме и украсяваме с клонче магданоз, кисела краставичка или домат.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...