Кулинарни рецепти » Селска чорба от агнешки чревца

 Селска чорба от агнешки чревца

Продукти:

• 500 г агнешки чревца
• 2 с.л. ориз
• 1 връзка пресен лук
• 1 връзка пресен чесън
• 3 с.л. масло
• 1 с.л. червен пипер
• копър
• магданоз
• джоджен
• девесил
• 2 яйца
• оцет
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме много добре чревцата, обръщаме ги и ги измиваме и от вътрешната страна. Заливаме ги с 6-7 ч.ч. вода и варим на умерен огън, докато се сварят напълно. След това ги изваждаме от бульона и ги нарязваме на дребно. Връщаме чревцата в чорбата заедно с измития ориз.

Отделно сгорещяваме маслото и изпържваме в него ситно нарязаните лук, чесън, джоджен, девесил и копър. Поръсваме с червения пипер и изсипваме запръжката в чорбата. Посоляваме и я оставяме да ври, докато оризът омекне.

В купа разбиваме яйцата и ги подправяме с оцет. Сипваме застройката в леко охладената чорба. Сервираме я гореща, поръсена с наситнен магданоз.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Начало