Кулинарни рецепти » Гарнитура от праз

 Гарнитура от праз

Продукти:

• 5-6 стръка праз /само бялата част/
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 к.ч. олио
• сокът на 1 лимон
• 1 дафинов лист
• 5-6 зърна черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Смесваме 1 ч.ч. вода, олиото, виното и лимоновия сок. Посоляваме, прибавяме зърната черен пипер и дафиновия лист и загряваме.

Щом сместа заври, слагаме праза, нарязан на парчета с дължина 6-7 см. Изчакваме сварения праз да изстине във бульона, след което го подреждаме в подходяща чиния и заливаме с част от течността, в която е врял.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало