Кулинарни рецепти » Моркови с ориз

 Моркови с ориз

Продукти:

• 1 кг моркови
• 50 г краве масло
• 1/2 к.ч. ориз
• 1 глава лук
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме морковите на кръгчета. В тенджера под налягане наливаме 1 ч.ч. вода, слагаме металната скара и разстиламе върху нея морковите. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 10 мин. След това отцеждаме морковите и ги заливаме със студена вода.

В отворена тенджера под налягане затопляме маслото и запържваме в него ситно нарязания лук. Прибавяме ориза, разбъркваме и оставяме оризовите зърна да попият мазнината /да станат полупрозрачни/.

Добавяме морковите, наливаме 1 1/2 к.ч. вода, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 6 мин. Отваряме тенджерата веднага след като спадне налягането.

Поднасяме гарнитурата към печени и задушени меса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало