Продукти:
• 1 кг моркови
• 50 г краве масло
• 1/2 к.ч. ориз
• 1 глава лук
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите на кръгчета. В тенджера под налягане наливаме 1 ч.ч. вода, слагаме металната скара и разстиламе върху нея морковите. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 10 мин. След това отцеждаме морковите и ги заливаме със студена вода.
В отворена тенджера под налягане затопляме маслото и запържваме в него ситно нарязания лук. Прибавяме ориза, разбъркваме и оставяме оризовите зърна да попият мазнината /да станат полупрозрачни/.
Добавяме морковите, наливаме 1 1/2 к.ч. вода, посоляваме и поръсваме с черен пипер. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 6 мин. Отваряме тенджерата веднага след като спадне налягането.
Поднасяме гарнитурата към печени и задушени меса.
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...