Продукти:
• 1 кг картофи
• 20 малки лукчета
• 1 ч.ч. бульон
• 30 г краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Варим обелените картофи, докато се полусварят. Запържваме обелените лукчета в маслото. Прибавяме нарязаните на колелца картофи и пържим още 5 мин.
Разстиламе картофите и лукчетата в тавичка, заливаме ги с бульона, посоляваме и запичаме в умерена фурна. Поднасяме гарнитурата топла с печени меса, като нареждаме месото върху нея.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...