Продукти:
• 2 кг картофи
• 100 г грис
• 2 филии хляб
• 500 мл прясно мляко
• 50 г краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги настъргваме на ренде. Слагаме ги в тензух и изцеждаме добре. Разрохкваме ги, посоляваме и изсипваме в чиния.
Сваряваме гриса с прясното мляко при непрекъснато бъркане, докато се получи гъста каша, която изсипваме върху картофите и бързо размесваме. Потапяме ръцете си в студена вода и месим тестото, докато стане гладко и започне да се отделя от съда, без да полепва.
Нарязваме хляба на дребни кубчета и ги запържваме в маслото. Оформяме с мокра ръка кюфтета, които пълним с изпържени кубчета хляб. Варим ги в подсолена вода 15-20 мин. Сервираме ги към ястия със сос.
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...