Продукти:
• 300 г леща
• 40 г краве масло
• 4-5 с.л. доматено пюре
• 1 глава лук
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме лещата за 3 часа в студена вода. Варим я в същата вода, докато омекне.
Изпържваме ситно нарязания лук в сгорещеното масло, прибавяме размитото с малко вода доматено пюре и възваряваме. Накрая прибавяме сварената и отцедена леща, посоляваме и подгряваме.
По желание можем да разредим гарнитурата с малко бульон от лещата.
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...