Продукти:
• 1 кг млади картофи
• 6-7 листенца естрагон
• 1 к.ч. сок от печено месо
• сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на филийки. Изпържваме ги до златисто в сгорещеното олио и леко посоляваме.
Попарваме във вряща вода листенцата естрагон и ги прибавяме към изпържените картофи. Заливаме с горещия сок от печено месо.
Поднасяме гарнитурата към пържоли и бифтеци от телешко и говеждо месо.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...