Продукти:
• 1 кг млади картофи
• 6-7 листенца естрагон
• 1 к.ч. сок от печено месо
• сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на филийки. Изпържваме ги до златисто в сгорещеното олио и леко посоляваме.
Попарваме във вряща вода листенцата естрагон и ги прибавяме към изпържените картофи. Заливаме с горещия сок от печено месо.
Поднасяме гарнитурата към пържоли и бифтеци от телешко и говеждо месо.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...