Продукти:
• 200 г черен дроб
• 600 г дюли
• 40 г пудра захар
• 1/2 ч.л. канела
• ванилия
Начин на приготвяне:
Обелваме дюлите, нарязваме ги на парчета и ги варим почти на пара, докато омекнат. Оставяме да изстинат във водата, в която са врели, за да я попият. После ги прекарваме през сито.
Почистваме черния дроб от ципи и сухожилия и го прекарваме няколко пъти през месомелачка, като слагаме все по ситна решетка. Смесваме фино смления дроб с дюлевото пюре и разбъркваме добре.
Стриваме канелата и я смесваме с пудрата захар. Изсипваме ги в пюрето и поръсваме малко ванилия, за да го ароматизираме.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...