Продукти:
• 300-400 г гулии
• 1-2 с.л. краве масло
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. сметана
• 1 яйце
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме гулиите в подсолена вода и ги прекарваме през месомелачка или ги пресоваме.
В сгорещенотто масло запържваме брашно, докато леко се зачерви. Прибавяме сметаната, а след това – пресованата гулия. Варим всичко, докато кипне, след което подправяме с разбитото яйце, сол и червен пипер на вкус.
Слагаме съда с гулиите в друг съд с гореща вода и варим още 5-10 мин като непрекъснато бъркаме.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...