Продукти:
• 500 г картофи
• 2-3 връзки магданоз
• 250 мл прясно мляко
• 1/3 пакетче краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на четвъртинки. Изсипваме ги в тенджера и наливаме вода, колкото да ги покрие. Прибавяме магданоза, сол и черен пипер на вкус. Варим 30 мин на силен огън.
Щом картофите се сварят, изваждаме магданоза и отстраняваме дръжките му. Смиламе картофите и магданоза, размесваме ги добре, прибавяме маслото и млякото, което предварително се затоплили, и разбиваме интензивно, докато получим пенеста маса.
Сервираме пюрето горещо, като гарнитура на студени меса.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...