Продукти:
• 500 г картофи
• 2-3 връзки магданоз
• 250 мл прясно мляко
• 1/3 пакетче краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги нарязваме на четвъртинки. Изсипваме ги в тенджера и наливаме вода, колкото да ги покрие. Прибавяме магданоза, сол и черен пипер на вкус. Варим 30 мин на силен огън.
Щом картофите се сварят, изваждаме магданоза и отстраняваме дръжките му. Смиламе картофите и магданоза, размесваме ги добре, прибавяме маслото и млякото, което предварително се затоплили, и разбиваме интензивно, докато получим пенеста маса.
Сервираме пюрето горещо, като гарнитура на студени меса.
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...