Кулинарни рецепти » Песто Сицилиана

 Песто Сицилиана

Продукти:

• 100 г пресен босилек
• 2 домата
• 3 скилидки чесън
• 20 г листа от целина
• 10 г магданоз
• 50 мл зехтин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме доматите, почистваме ги от семената и ги пасираме. Отделяме листата на зелените подправки и ги счукваме в хаванче заедно с чесъна, черен пипер и сол на вкус.

Прибавяме доматите и при непрекъснато бъркане сипваме на тънка струйка зехтина. Съхраняваме готовото песто в плътно затворен съд в хладилник.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало