Продукти:
• 100 г пресен босилек
• 2 домата
• 3 скилидки чесън
• 20 г листа от целина
• 10 г магданоз
• 50 мл зехтин
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме доматите, почистваме ги от семената и ги пасираме. Отделяме листата на зелените подправки и ги счукваме в хаванче заедно с чесъна, черен пипер и сол на вкус.
Прибавяме доматите и при непрекъснато бъркане сипваме на тънка струйка зехтина. Съхраняваме готовото песто в плътно затворен съд в хладилник.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...