Продукти:
• 1 кг спанак
• 2 филии сух бял хляб
• 2 с.л. брашно
• 1/2 к.ч. олио
• 1/2 к.ч. разтопено краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Пускаме спанака във вряща подсолена вода и го варим, докато омекне. След това го отцеждаме и го нарязваме много ситно.
Запържваме брашното в сгорещената мазнина. Наливаме млякото в запръжката. Добавяме и малко от отварата, в която сме варили спанака. Сипваме нарязания спанак и разбъркваме. Посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер и варим на умерен огън, докато пюрето достигне желаната гъстота.
Изсипваме пюрето в чиния за сервиране, а отгоре разстиламе хлебните кубчета, изпържени в маслото. Поднасяме предястието топло.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...