Продукти:
• 200 г гъби
• 3 с.л. разтопено краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Пускаме гъбите във вряща подсолена вода и варим 10 мин. Прекарваме ги през месомелачка и смесваме с горещото мляко, в което сме размили брашното.
Постепенно при непрекъснато бъркане прибавяме разтопеното масло, черен пипер и сол на вкус. Поднасяме пюрето към печени и задушени меса.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...