Продукти:
• 2 глави лук
• 6 моркова
• половин глава керевиз заедно с листата
• 6-7 домата
• половин глава червено цвекло
• 2 ябълки
• 1 връзка магданоз
• 1 ч.л. захар
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 ч.ч. вино
• 1 к.ч. олио
• 1 дафинов лист
• 5-6 зърна бахар
• настъргана лимонова кора
• лимонов сок
• сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме всички зеленчуци и ябълките на ренде.
Загряваме в дълбок съд олиото и слагаме последователно през 10 мин морковите и керевиза, червеното цвекло, лука и ябълките и накрая - доматите. Когато зеленчуците омекнат, претриваме ги през сито.
Подправяме получената смес с настъргана лимонова кора, лимонов сок, дафинов лист, бахар, виното, захар и сол на вкус, кипваме, поръсваме със ситно нарязания магданоз и отстраняваме от огъня. Ако е необходимо, можем да сгъстим със студена брашнена застройка или с бешамелов сос.
Когато пюрето е предназначено за гарнитура на тлъсти меса , към него можем да прибавим 1 с.л. горчица и 1 ситно нарязана кисела краставичка.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...