Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. нахут
• 1 к.ч. майонеза
• сокът от 2 лимона
• 1 к.ч. зехтин
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 глава чесън
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме нахута за 1 нощ в студена вода, към която сме добавили содата. На другия ден го изплакваме и го варим в нова вода, докато омекне. Отцеждаме и го разбиваме с миксер, за да получим гладко пюре.
Счукваме чесъна с малко сол и го смесваме с майонезата. Прибавяме нахутеното пюре, лимоновия сок и зехтина. Посоляваме и разбъркваме много добре. Поръсваме със ситно нарязан магданоз и оставяме пюрето да престои 2 часа в хладилник преди сервиране.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...