Продукти:
• 200 г ситно настърган шоколад
• 200 г лешници
• 4 с.л. брашно
• 1 ч.л. нишесте
• 1 ч.л. канела
• 1 ч.л. кардамон
• 1 ч.л. джинджифил
• 1 пакетче бакпулвер
• 200 г краве масло
• 1 1/2 ч.ч. пресята пудра захар
• 5 яйца
• какао за овалване
Начин на приготвяне:
Смесваме шоколада, лешниците, пресятото с бакпулвера брашно, нишестето и подправките. Разбиваме размекнатото масло на пяна и при непрекъснато бъркане сипваме захарта малко по малко. Като продължаваме да бъркаме прибавяме едно по една яйцата, а след това брашнената смес.
Разбъркваме добре и изсипваме сместа в тавичка, чието дъно сме покрили с хартия. Печем 25 мин в предварително загрята фурна при температура 180°С. Оставяме сладкиша да изстине и го нарязваме на кубчета, които овалваме в какао.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...